Broccolisoep met appel-brie sandwiches
Een lekker makkelijk recept voor elke dag: broccolisoep met appel-brie sandwiches.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng vervolgens anderhalve liter water aan de kook en verkruimel er de bouillonblokjes boven. Pel ondertussen de ui en hak deze in grove stukken.
Was de bleekselderij, verwijder de onderkantjes en snijd de stengels in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui één minuut aan. Voeg vervolgens de bleekselderij, broccoliroosjes en aardappelen toe en bak twee minuten mee. Schenk tot slot de bouillon erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep twintig minuten zachtjes doorkoken.
Was de appels en snijd ze in dunne plakken. Snijd ook de brie in dunne plakken en beleg hiermee het brood. Verdeel de honing over de broodjes en plaats ze drie minuten in de voorverwarmde oven. Garneer ze voor het serveren met de slamelange.
Haal de soep van het vuur, pureer tot een egaal mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier kommen en serveer met de sandwiches.