Culy Homemade: koffiepannenkoeken voor het ontbijt
Dol op koffie? Wij ook. Zó dol, dat we besloten om een beetje koffie in ons pannenkoekenbeslag te roeren. En ja, dat leverde fenomenaal lekkere koffiepannenkoeken op. Perfect voor een royaal ontbijt… Mét een kopje koffie natuurlijk.
Of je ze nou maakt voor je lover, je familie of je vrienden: met deze koffiepannenkoeken imponeer je hoe dan ook je tafelgenoten. Wij vinden ze al lekker met een beetje poedersuiker en gezouten roomboter (zoals die van Le Gall!), maar wil je all the way gaan? Geef ze dan een royale plens ahornsiroop. En wil je fruit toevoegen, dan is banaan de beste optie.
Zo maak je de koffiepannenkoeken voor het ontbijt
Los de instant koffie op in het water. Wil je een sterke koffiesmaak bij je pannenkoeken? Voeg dan gerust nog wat extra instant koffie toe.
Kluts het ei in een grote mengkom en voeg er de karnemelk, gesmolten boter en de opgeloste koffie aan toe.
Mix in een aparte kom de bloem met de suiker, bakpoeder en het zout. Voeg dit nu toe aan de natte ingrediënten en roer met een garde. Laat het deeg 10 minuten staan alvorens je begint te bakken.
Verwarm een pan op halfhoog vuur. Voeg een klontje boter toe zodra de pan warm is. Schep met een eetlepel wat van het deeg in de pan. Hou de grootte van American pancakes in je achterhoofd.
Draai de pannenkoek pas om zodra er belletjes in het deeg ontstaan.
Herhaal dit voor de rest van het deeg. Serveer de koffiepannenkoeken met een klontje boter, poedersuiker en/of ahornsiroop.
Lekker voor erbij:
- Zo maak je de perfecte ijskoffie
- Culy Homemade: Dalgona (ijs)koffie; zo maak je deze trending koffie
- Culy Homemade: ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes