Culy Homemade: koffiemousse met tahin-chocoladesaus van Ottolenghi
Ons oog viel laatst op een valentijnsrecept dat kookheld Ottolenghi had bedacht voor The Guardian. Het betreft een recept voor koffiemousse met een tahin-chocoladesausje, geroosterde noten en amarettikoekjes. Jaaaa jongens, dat mag wat ons betreft niet alleen met valentijn, maar gewoon élke dag op tafel.
Klinkt het recept je wat intimiderend in de oren? Da’s dan onterecht. Want naast verschrikkelijk lekker, is het recept ook nog eens erg makkelijk. Echt het type toetje dat je zonder stress gaat maken wanneer er gasten komen.
Met deze hoeveelheden maak je zes kleinere porties van de koffiemousse. Het is trouwens ook aan te raden om ze niet groter te maken, want machtig is dit toetje wel.
Koffiemousse met tahin-chocoladesaus
Doe de eerste zes ingrediënten van de mousse in een grote kom en mix met de standmixer tot medium-zachte pieken. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Proef en geef Ottolenghi een standbeeld voor deze geniale uitvinding.
Rooster – als je dat nog niet gedaan hebt – de noten in een droge koekenpan.
Verdeel de mousse over zes kommetjes, lepel er wat van de saus over en werk af met de geroosterde noten en de verkruimelde amaretti-koekjes.