Culy Homemade: simpele koffiegranita met room (makkelijk toetje met maar 5 ingrediënten)
Zooo lekker! Dat is de beste beschrijving voor deze Italiaanse koffiegranita. Het is een verkoelend toetje, dat ook een beetje romig is. Je maakt het met slechts 5 ingrediënten.
Zo’n koffiegranita kun je met alle soorten koffie maken. Heb je alleen een pistonmachine? Zet dan 4 espressoshots, en vul deze aan met water. Ook kun je oploskoffie gebruiken. Overigens een handig product om te hebben in je voorraadkast, want hiermee kun je een hoop hippe drankjes maken. Kijk maar eens naar deze freddo cappuccino en de Koreaanse Dalgona koffie.
Zo maak je een koffiegranita
- Zet een steelpannetje op het vuur en voeg het water en de suiker toe. Breng op laag vuur aan de kook en laat de suiker smelten. Haal de siroop daarna van het vuur.
- Zet ondertussen de koffie. Doe de koffie bij de siroop. Roer goed en laat afkoelen.
- Giet vervolgens de vloeibare koffiegranita in een vriezerbestendige bak en plaats het in de vriezer.
- Roer gedurende 2 uur elke 20 minuten, tot de granita de juiste textuur heeft. Klop ondertussen de slagroom stijf met een schep suiker.
- Serveer de koffiegranita in laagjes waarbij je ‘m afwisselt met de slagroom (dat kan in schaaltjes of glazen) en decoreer met cacaopoeder en mokkaboontjes.
Nog meer makkelijke toetjes:
- Culy Homemade: vanille-ijs met olijfolie en (nep)kaviaar zoals in ‘The Bear’
- Culy Homemade: makkelijke rabarbersnack met room (makkelijke rabarbertaartjes!)
- Portokalopita: Griekse broodpudding met filodeeg, yoghurt en sinaasappel