Culy Homemade: snelle koffiebroodjes uit Maleisië (van Rotiboy)
Koffiebroodjes kennen we allemaal, maar deze zachte buns met koffiekorst kunnen je nog wel eens verrassen. Makkelijk, snel klaar (in 10 minuten!) en met de hemelse smaak van koffie.
Rotiboy
Een keten die iedereen die wel eens in Maleisië en andere Zuidoost-Aziatische landen is geweest, kent Rotiboy. Het is een bakkerij die bekend staat om zijn coffee buns: boterige en zoete broodjes met koffiekorst. Die koffiebroodjes kun je eenvoudig thuis namaken met brioche of witte bollen uit de supermarkt.
De korst maken we met oploskoffie, een ingrediënt dat we gebruiken voor nog wel meer recepten. Denk aan dalgona, maar ook Griekse freddo cappuccino. We smeren het koffiemengsel op het brood, daarna gaan de koffiebroodjes de oven in en dan begint het feest. Want er is niets zo fijn als de hemelse geur van koffie.
Vers zijn de zachte buns hartstikke lekker bij de koffie en thee, als snelle gebakje bij onverwachts bezoek. Bostock en honey toast zijn ook goede voorbeelden van snelle zoetigheden die je kunt maken met brood. De koffiebroodjes kun je overigens ook bewaren in de vriezer, en kort opwarmen in de magnetron, zo heb je een supersnel ontbijtje.
Culy Homemade: snelle appelgebakjes (mini tarte tatin-hack!)
Koffiebroodjes à la Rotiboy (zachte buns met koffiekorst)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd brioche in dikke plakken.
- Meng vervolgens de poedersuiker met bloem en het ei tot een homogeen mengsel.
- Doe daarna de oploskoffie in een kom. Voeg hier het hete water aan toe en meng goed.
- Schenk de koffie bij het eiermengsel en voeg de boter toe met een snuf zout. Meng tot een dikke pasta.
- Smeer de pasta op de brioche en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de koffiebroodjes in de oven en bak ongeveer 10 minuten in de oven tot de korst krokant is.
Nog meer snelle zoete broodjes:
- Culy Homemade: Bostock (amandelcroissant meets wentelteefje)
- Culy Homemade: honey butter toast (de allerbeste zoete toast ooit!)
- Culy Homemade: torrija (fantastische Spaanse wentelteefjes met kokosroom)