Koffie semifreddo
Semifreddo is Italiaans voor half bevroren. Door het schuim van de meringues blijft de structuur van deze koffie semifreddo lekker zacht. Een ijsmachine heb je er niet voor nodig, dus iedereen kan het maken zonder al te veel moeite.
Zet de espresso en laat het afkoelen. Klop de slagroom met 50 gram suiker stijf en bewaar het in de koelkast. Klop de eidooiers goed los in een metalen kom of pan, doe de rest van de suiker, koffie en een snufje zout erbij.
Klop dit au bain-marie tot het een licht gebonden massa is. Zet de pan of kom in koud water en laat het ei/koffiemengsel afkoelen. Schep het ei-koffiemengsel door de slagroom.
Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en doe het mengsel in de vorm. Dek hem af en zet de semifreddo minimaal vijf uur in de vriezer. Je kunt het ook in andere vormpjes maken.
Snijd dikke plakken of maak quenelles. Serveer de koffie semifreddo met mokkaboontjes en een snuf cacaopoeder.