Culy Homemade: knolselderijsoep met coquilles en zeekraal voor kerst
Bij feesteten komen we al snel uit bij coquilles: weinig gedoe en toch pure luxe. In dit recept serveren we ze dun gesneden en rauw als topping op een romige knolselderijsoep. Heb je daarmee een knaller van een voorgerecht voor kerst te pakken? Jazeker.
Niet zo’n fan van rauw? De coquilles droog deppen en kort aanbakken in een laagje boter of olijfolie kan natuurlijk ook. In beide gevallen raden we aan de coquilles zo vers mogelijk te halen op de markt of bij de visboer – liefst de dag zelf nog.
Knolselderijsoep met coquilles
- Verhit de boter op medium vuur en stoof de sjalot glazig. Voeg de knolselderij toe en bak mee. Roer goed.
- Voeg de fond toe en draai het vuur lager. Laat pruttelen met het deksel op de pan tot de knolselderij gaar is. Voeg dan de dragonblaadjes toe en mix tot een gladde soep.
- Proef en breng de knolselderijsoep op smaak met de scheut room, het citroensap en een flinke snuf zout en peper.
- Snijd de coquilles in dunne plakjes met een scherp mes.
- Verdeel de soep over kommen en leg er de plakjes coquilles op. Maak de knolselderijsoep af met wat extra vierge olijfolie, zwarte peper, grof zeezout en een paar sprietjes zeekraal.
Meer feestelijke soepen?
- Culy Homemade: pompoensoep als tussengerecht voor kerst
- Culy Homemade: aardperensoep met amandelmelk en bruine boter
- Bisque: een deftige Franse soep van schaaldieren