Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Langzaam gekarameliseerde knolselderij met ui, linzen en kruidige rijst

Deze hartverwarmende vegetarische maaltijd is precies waar je zin in hebt op een gure winterse avond. Stevige kost met rijst en linzen: een  knolselderijrecept om van te houden.

Een lekker knolselderijrecept

Rijst en linzen betekenen al gauw één ding: een budgetrecept! En betaalbaar, dat is dit knolselderijrecept zéker. Daarom is dit een perfect gerecht voor na het feestdagenseizoen, wanneer je zin hebt in lekkers, zonder te veel uit te geven.

Knolselderijrecept mejadra met knolselderij
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Op dagen waarop je niets liever wil dan thuisblijven onder de dekens eten we dit knolselderijrecept het liefst. Want dit is er een waarvan je huis heerlijk gaat ruiken. De knolselderij smoren we namelijk een uur lang samen met uien, die gaan karameliseren. Daarbij gaat bruine basterdsuiker en kruiden als komijn, kaneel en kardemom. Ondertussen koken we de rijst in een aparte pan en maken we het af met linzen uit blik.

Misschien doet het recept je denken aan iets dat je al kent, namelijk mejadra of mujadara: een Irakees gerecht dat in meerdere landen in de Levant gegeten wordt. We hebben hier knolselderij aan toegevoegd. Dat maakt het rijstgerecht iets zoeter en de perfecte manier om stiekem groente te verwerken in een gerecht.

Culy Kids: 5x groente verstoppen in het eten van je kind

Knolselderijrecept mejadra met knolselderij
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Mejadra met knolselderij

  1. Rasp als eerst de knolselderij en snijd de uien in dunne ringen. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hierin de olie. Voeg de geraspte knolselderij en uien toe en schep goed om. Breng op smaak met zout, chilivlokken en de rest van de specerijen.
  2. Bak de knolselderij en uien kort tot het vocht is verdampt. Verlaag daarna het vuur naar zacht en laat karameliseren. Voeg na een half uur de bruine basterdsuiker toe en roer goed. Haal van het vuur, zodra het knolselderijmengsel smeuïg en zacht is. Dit duurt ongeveer nog een halfuur.
  3. Kook ondertussen de rijst via de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een klontje boter en eventueel 4 opengeperste kardemompeulen toe voor smaak.
  4. Haal de linzen uit het blik en spoel ze goed af met stromend water. Schud goed af.
  5. Doe de gekookte witte rijst en linzen in de pan met de knolselderij en uien en schep het geheel goed om.
  6. Schik het knolselderijrecept op een groot bord en decoreer met grofgehakte verse koriander.
Knolselderijrecept mejadra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer budgetrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.