Klassieke spaghetti carbonara
Hoewel je in menig restaurant spaghetti carbonara op de kaart ziet staan op basis van room, doen ze het eigenlijk helemaal fout! Het klassiek Italiaanse gerecht wordt namelijk gemaakt met eieren, kaas en pancetta en er komt helemaal geen room in voor.
Dit recept voor carbonara is afkomstig uit de Italiaanse kookbijbel De Zilveren Lepel. Kun je geen pancetta vinden? Ga dan voor gerookte spekblokjes.
Culy Homemade: pasta aglio e olio (snelle spaghetti met knoflook in olijfolie)
Zo maak je de spaghetti carbonara
Smelt de boter in een pan en bak er de teen knoflook en pancetta in. Haal de knoflook eruit zodra deze bruin begint te kleuren en kook de pasta volgens de verpakking.
Voeg wanneer de pasta gaar is deze toe aan de pancetta (bewaar een beetje van het kookvocht) en meng goed. Mix de eieren samen met de helft van de kaas door de nog hete pasta en zorg dat alles goed bedekt wordt. Wees niet bang dat de eitjes rauw blijven, door de hitte van de pasta garen deze vanzelf en voeg eventueel nog een beetje van het kookvocht toe voor een meer gebonden ‘saus’.
Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en voeg ook de rest van de kaas toe. Serveer direct en eet smakelijk!
Culy Homemade: lasagne carbonara om je vingers bij af te likken