Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 25 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: sappige kippendijen met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette

Opletten geblazen, want we hebben weer een megalekker recept voor doordeweeks. Hiervoor schuif je sappige kippendijen in de oven met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette. Zo maak je een lekkere maaltijd van de bakplaat!

Een goed kiprecept draait om de kip. Daarom kiezen we hier niet voor flinke scheppen specerijen. Want om de kip te laten spreken geldt: less is more. Maar we voorzien ze hier wél van een heerlijke saus, namelijk de welbekende chimichurri, waarvan we weten dat onze trouwe Culy-lezers er dol op zijn!

11x snelle ovenschotels die simpelweg altijd goed zijn

Om er een complete maaltijd van te maken, serveren we de kippendijen in dit recept met citroenaardappeltjes en courgette.

Sappige kippendijen uit de oven met chimichurri
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Kippendijen-recept met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de aardappels in een pan met kokend water, tot ze bijna gaar zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
  3. Marineer ondertussen de kippendijen met olijfolie, het citroensap, knoflook en tijm.
  4. Schik de aardappels op een bakplaat en voeg de kippendijen toe, inclusief de marinade. Schep nog het geheel nog eens goed om, zodat ook de aardappels bedekt zijn met de marinade en de heerlijke citroensmaak opzuigen. Zet in de oven en bak 30 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de chimichurri. Doe hiervoor alle droge ingrediënten, dus alles behalve de ui en de Spaanse peper, in een vijzel en meng tot een gladde massa. Giet er vervolgens beetje bij beetje de olie bij. Doe daarna de azijn erbij en roer het goed door zodat er een gladde saus ontstaat. Daarna voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door. Zet het in de koelkast terwijl de kippendijen en aardappels verder garen in de oven.
  6. Snijd de courgettes in plakjes en voeg ze toe aan een kom. Voeg olijfolie en tijm toe, samen met een 1 eetlepel van de chimichurri en schep goed om. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de courgette toe. Bak het geheel nog eens 20 minuten in de oven, of tot alles gaar is en de kippendijen goudbruin.
  7. Verdeel de kippendijen, gebakken aardappels en courgette over de borden. Serveer met extra chimichurri.
Sappige kippendijen uit de oven met chimichurri
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten uit de oven:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.