Culy Homemade: kippendijen in honing-mosterdsaus
Deze kippendijen in honing-mosterdsaus zijn een snel doordeweeks maaltje. Opgepast: de romige honing-mosterdsaus is verslavend lekker. Ideaal om de restjes te soppen met een stuk stokbrood.
Eenvoudig, smaakvol en lekker: beter kunnen we deze kippendijen niet omschrijven. Wij serveerden ‘m met een stukje brood, maar ook bij aardappelpuree of krieltjes uit de oven is dit een keigoede maaltijd.
Zo maak je de kippendijen in honing-mosterdsaus
Breng de 4 kippendijen op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder. Wentel ze daarna door de bloem.
Verhit de olijfolie en een theelepel van de boter in een koekenpan op een medium vuur.
Voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten per kant of tot ze goudbruin kleuren. Als de olie te hard spat, zet het vuur dan wat lager.
Is de kip mooi aangebakken en heeft ‘ie de gewenste kleur? Haal de kippendijen dan uit de pan en leg even apart.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter, de kippenbouillon, de Dijon mosterd en de honing toe.
Zet de pan weer op een medium vuur. Roer de ingrediënten met een garde tot de mosterd volledig is opgelost en voeg er een scheutje witte wijn bij.
Voeg de room toe. Zodra er bubbels komen in de saus, voeg je de kip weer toe. Laat nog 5 minuten koken of tot de kip volledig gegaard is en de saus de gewenste dikte heeft.
Maak af met de verse kruiden.
Meer gerechten met kip?
- Culy Homemade: snelle noedelsoep met kip en spinazie
- Moorse kip met couscous en verse kruiden van Sergio Herman
- Culy Homemade: frisse rice paper rolls met kip en watermeloen