Culy Homemade: het ultieme recept voor kippenbouten met granaatappel (voor Valentijnsdag)
Op zo’n dag als Valentijnsdag wil je natuurlijk niets liever dan een zelfgemaakte maaltijd op tafel zetten voor jou en je geliefde. En met dit kippenbouten-recept zet je echt iets spectaculairs op tafel. Zoete, sticky kip met granaatappel, een gerecht op verliefd om te worden!
De kippenbouten maken we in een zoete saus van granaatappel. Daarin marineren we de kip overigens ook. Daarna koken we de saus in, samen met honing. Hierdoor wordt ‘ie heerlijk zoet en sticky.
Kippenbouten-recept voor Valentijnsdag
- Voeg de kippenbouten, samen met olijfolie, granaatappelsap, granaatappelmelasse, knoflook, gemalen komijn, peper en zout, toe aan een grote kom. Meng het geheel goed door elkaar, en zorg dat de kip goed bedekt is. Laat de kip minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit een paar eetlepels olijfolie. Voeg de kip toe en bak kort aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per zijde.
- Haal de kip uit de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui glazig, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de kip weer toe aan de pan. Doe ook de gehalveerde sjalotten en de marinade erbij. Breng het geheel aan de kook.
- Laat de kip garen in het vocht, zo’n 25 minuten. Draai halverwege een keer om, zodat de kippenbouten gelijkmatig garen.
- Haal de sjalotten en de kip uit de pan. Zeef de saus, en vang de uitjes op. Doe de saus weer in de pan en voeg een klontje boter doe. Roer de boter door de saus, tot de boter gesmolten is.
- Leg de twee kippenbouten mooi op een bord samen met de sjalotten, en giet de granaatappelsaus eroverheen. Volg met verse blaadjes koriander en een handje granaatappelpitjes.
Nog meer recepten voor Valentijnsdag:
- Culy Homemade: frisse roze spaghetti (voor Valentijnsdag)
- Culy Homemade: valentijnstoetje van rozen (panna cotta met rozensmaak)
- Culy Homemade: romantische borrelplank voor Valentijnsdag