Culy Homemade: kipgehaktballetjes in tomatensaus
Kipgehaktballetjes in tomatensaus: een onweerstaanbaar lekker gerecht van kipgehakt, hier op smaak gebracht met salie en een fantastische tomatensaus. Dit wil je proberen!
Zo’n portie kipgehaktballetjes in tomatensaus is een en al comfort food en schreeuwt homemade. Je kunt het gerecht serveren met pasta, maar lekker met rijst en zelfs op brood!
We bakken de kipgehaktballetjes eerst in de pan. Hierdoor krijgen ze een lekker krokant korstje. Vervolgens maken we de saus waarin we de balletjes verder garen. Hierdoor nemen de balletjes de smaken op uit de tomatensaus. En dat is superlekker!
Zo maak je kipgehaktballetjes in tomatensaus
- Meng het kippengehakt in een grote kom samen met de Parmezaanse kaas, het paneermeel, ei, knoflook, salie, oregano en peper en zout. Maak je handen een beetje nat en meng het kippengehakt goed.
- Vorm vervolgens allemaal kleine kipgehaktballetjes van ongeveer 2-3 centimeter. Ga door tot het gehakt op is en je ongeveer 12-15 balletjes hebt.
- Verhit vervolgens de olijfolie in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Plaats de gehaktballetjes in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze lichtbruin zijn maar nog niet helemaal gaar, we garen ze namelijk later in de tomatensaus.
- Schep kipgehaktballetjes uit de pan en voeg de ui toe. Bak glazig, in ongeveer 3 minuten. Doe daarna ook de knoflook erbij en bak 3 minuten mee.
- Voeg de verse salie en laurier toe en bak 1 minuut mee. Volg met de gepelde tomaten en een flinke snuf zout en een paar draaien zwarte peper. Roer de tomatensaus en breng aan de kook.
- Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de tomatensaus zodra ‘ie kookt en zet het vuur op laag. Laat vervolgens onbedekt sudderen gedurende 12-15 minuten, waarbij je de gehaktballen af en toe omdraait.
- Serveer de kipgehaktballetjes met tomatensaus samen met pasta, rijst of op brood.
Nog meer gehaktballetjes
- Culy Homemade: tsukune (Japanse balletjes van kipgehakt)
- Thaise rode curry-gehaktballen van Donna Hay
- Culy Homemade: pasta met héél veel kleine gehaktballetjes in tomatensaus