Culy Homemade: Kip Stroganoff (kip met champignon in romige saus)
Kip Stroganoff is een fantastisch gerecht van kip met champignon in een saus van room en witte wijn. Ofwel, een comfortmaaltijd die toch heel verfijnd aandoet.
Of je nu indruk wilt maken op je gasten of gewoon jezelf wilt verwennen, Kip Stroganoff is altijd een goede optie.
Zo maak je Kip Stroganoff
- Kruid de kipfilets met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Wentel elke kipfilet door de bloem om ze licht te paneren. Zet opzij.
- Dan maken we de saus van de Kip Stroganoff. Verhit 2 eetlepels boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Smelt de overgebleven eetlepel boter in de pan. Bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee, voeg dan de champignons toe en bak ongeveer 4 minuten.
- Voeg de mosterd en paprikapoeder toe, meng goed om de champignons te bedekken.
- Glaceer de pan met een scheut wijn. Giet vervolgens de rest van de wijn in de pan en laat het ongeveer 3 minuten verdampen terwijl je af en toe roert.
- Voeg de bloem toe en kook al roerend gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de kippenbouillon en Worcestershire-saus toe. Roer goed en laat sudderen terwijl je af en toe roert, tot de kip stroganoff iets dikker wordt, ongeveer 2-4 minuten.
- Verlaag het vuur naar medium-laag en roer de crème fraîche erdoorheen. Laat het koken tot de saus mooi is ingedikt en glad, ongeveer 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipfilets terug in de stroganoff samen met de sappen op het bord. Laat nog 2 minuten op het vuur tot de kip volledig gaar is. Als de saus te dun is, laat het dan nog 1 of 2 minuten sudderen tot de saus dikker wordt door de bebloemde laag op de kip.
- Garneer met verse peterselie of andere groene kruiden.
- Serveer de Kip Stroganoff met witte rijst, noedels, pasta of aardappelpuree.
Meer fijne maaltijden:
- Hete bliksem: de oud-Hollandse stamppot met appel en gehakt
- Culy Homemade: orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
- Culy Homemade: gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille