Culy Homemade: makkelijk eenpansgerecht van kip met rijst en boerenkool
Een makkelijk eenpansgerecht maken én ook nog eens goed bezig zijn? Dit recept voor een gezond rijstgerecht met kip en groenten (namelijk boerenkool) is de perfecte combinatie van smaak en gemak.
Boerenkool is een van onze favoriete supergroentes. En ja, die is lekker in de stamppot, maar er zijn nog tal van andere gerecht waarbij boerenkool de hoofdrol kan en mag spelen. Bij een winterse salade bijvoorbeeld of boerenkoolchips uit de airfryer.
Deze gezonde rijst met kip en groenten maken we in ieder geval in één pan. We beginnen met het bakken van de kip, zodat ‘ie een krokant korstje krijgt. Daarna gaat de zilvervliesrijst in de pan samen met de boerenkool. De kip leggen we er vervolgens bovenop, zodat ‘ie verder kan garen.
Zo maak je gezonde rijst met kip en groenten (eenpansgerecht)
- Kruid de kipfilets met knoflookpoeder, zout en peper. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan.
- Bak de kipfilets aan beide kanten, ongeveer 3 minuten per kant. Zo krijgen de kipfilets een mooi krokant korstje. Haal de kipfilets uit de pan en zet opzij.
- Doe de fijngehakte knoflook in de pan en bak 2 minuten. Doe vervolgens de rijst erbij en schep om. Bak 1 minuut mee.
- Voeg daarna de boerenkool toe. Schep het geheel om en giet de bouillon en het citroensap erbij. Breng het geheel aan de kook en leg de kipfilet bovenop de rijst, zodat ‘ie verder kan garen.
- Kook de gezonde rijst met kip en boerenkool gedurende 25 minuten.
- Verkruimel 1 sneetje volkorenbrood en verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan. Voeg de broodkruimels toe en bak in 5 minuten krokant.
- Verdeel de rijst met boerenkool over de borden en bestrooi met het krokante broodkruim,
Nog meer gezonde recepten
- Culy Homemade: pastinaaksoep met appel en tijm
- Culy Homemade: traybake met zalm, broccoli en aardappels
- Culy Homemade: spinazie met ei voor een superlekker ontbijt