Culy Homemade: maaltijdsalade met in Green Goddess gemarineerde kip
We snappen het: soms heb je simpelweg behoefte aan een lichte (maaltijd)salade. Maar dan wél eentje die je honger stilt en een een inspirerend smaakpalet heeft. Is dat exact waar je momenteel naar op zoek bent? Dat treft: deze salade met komkommer, radijsjes en kip met Green Goddess dressing voldoet aan al je wensen.
De naam van deze dressing is trouwens niet voor niets zo gekozen. Eén hap van deze dressing (die we hier trouwens ook inzetten als marinade voor de kip, #juicyness!) en je snapt de link met die godinnen.
> Lees hier meer over deze iconische dressing
Kip met Green Goddess marinade en dressing
Meng alle ingrediënten voor de Green Goddess dressing in een keukenmachine. Verdeel de dressing over twee bakjes. Schik de kippendijen in één van de bakjes en dompel ze onder zodat ze kunnen marineren. Zet minstens 30 minuten in de koelkast, maar langer mag natuurlijk altijd.
Doe de radijsjes, de schijfjes komkommer, de sesamzaadjes en een scheutje sojasaus in een mengkom en roer door elkaar. Zet koud.
Verwarm een scheut plantaardige olie op medium vuur en bak de gemarineerde kippendijen tot ze gaar zijn.
Verdeel de spinazie en de veldsla over twee kommen en schik er de gemarineerde kippendijen bij. Lepel de resterende Green Goddess dressing over het gerecht. Maak af met de rode peper en de extra groene kruiden die je over hebt.
Meer lekkere salades?
- Zalm met krokante korst, geserveerd met een salade van citrusfruit, venkel & harissa
- Salade van rode paprika en tomaat uit Med van Claudia Roden
- Couscous salade met kerrie, rokerige aubergine en dilleyoghurt