Culy Homemade: kip kiev (gepaneerde kip met een vulling van kruidenboter)
Met zijn krokante korst, kruidige botervulling en sappige binnenste, is deze klassieker een tijdloze favoriet. Of je nu indruk wilt maken op gasten of gewoon jezelf wilt trakteren, met Kip Kiev zit je altijd goed.
Het bereiden van Kip Kiev kan op het eerste gezicht ontmoedigen, maar laat je niet afschrikken. Het is eigenlijk een kwestie van geduld en aandacht voor detail. Het geheim ligt in de voorbereiding en het zorgvuldig vullen van de kipfilet met kruidenboter voordat je ‘m bakt.
Zo maak je kip kiev (gepaneerde kip gevuld met botersaus)
- Doe de boter, fijngehakte kruiden, knoflook, citroensap, peper en zout in een keukenmachine en mix tot een geheel. Zet opzij terwijl je verder gaat met de kip kiev.
- Snijd de kipfilets open met een mes en stamp plat met een vleesstamper. Leg een stuk plasticfolie op je keukenblad en leg de platte kipfilet erop. Verdeel vervolgens de boter over de kipfilet en rol op samen met het plasticfolie.
- Laat de ongepaneerde kip kiev 15 minuten rusten in de vriezer, zodat ‘ie z’n vorm behoudt.
- Zet ondertussen een schaal met bloem en een met panko klaar. Kluts ook de eieren in een aparte kom. Voeg bij alle stappen peper en zout toe en mix, zodat iedere laag van de gepaneerde kip smaak heeft.
- Haal de kip kiev uit de vriezer en rol door de kom met bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko. Druk goed aan.
- Zet een pan op het vuur met een diepe laag olijfolie of verhit de frituurpan op 180 graden. Bak de kip kiev in zo’n 10 minuten gaar, terwijl je ‘m halverwege een keer omdraait.
Nog meer kiprecepten:
- Culy Kids: kipnuggets met zelfgemaakte appelketchup
- Culy Homemade: gebraden kip met chili crisp en honing
- Culy Homemade: tsukune (Japanse balletjes van kipgehakt)