Culy Homemade: makkelijke kip cashew met broccoli
Kip cashew – oftewel: kip met cashewnoten – is een populair Aziatisch gerecht uit het repertoire van afhaalrestaurants. Check de volgende keer voordat je je bestelling plaatst even dit recept. Je maakt het namelijk heel makkelijk (en snel!) zelf.
In plaats van met broccoli kun je deze kip cashew natuurlijk ook maken met andere groenten. Denk aan wortel, prei, champignons of peultjes. Handig om de restjes uit je groentela mee op te maken!
> En heb je cashewnoten over, maak dan deze geroosterde cashewnoten met sambal
Zo maak je kip cashew
Bak voor de kip cashew eerst de kip mooi bruin in een wok of ruime koekenpan.
Ondertussen kun je in een droge koekenpan de cashewnoten bruin roosteren. Als je lui bent, kun je dit laten zitten, maar het geeft net even wat meer smaak.
Meng in een kommetje de bruine suiker met de sojasaus en de knoflook. Giet het over de kip heen en laat een minuut of drie mee bakken, tot de kip lekker sticky wordt.
Leg de broccoli op de kip, doe de cashewnoten erbij en voeg 120 ml van de kippenbouillon toe aan de wok (de overige 60 ml zet je opzij). Doe de deksel erop en laat de broccoli zo gaar stomen, ongeveer 3 tot 5 minuten.
Haal de deksel van de pan. Meng de rest van de kippenbouillon met de maizena en giet die in de wok, bij de kip en broccoli. Laat een paar minuten indikken, tot je een lekkere saus hebt.
Serveer de kip cashew met rijst en verdeel er wat ringetjes bosui overheen.