Redactie
Redactie Diner 5 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je kip Cacciatore

Een heerlijk recept van Harry in de Keuken: kip Cacciatore.

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Calorieën482 kcal

Voor 4 personen:

  • 800 gram kippendijen met vel & bot
  • 150 gram pancetta
  • 1 grote ui
  • 2 stengels selderij
  • 2 peentjes
  • 150 gram kastanje champignons
  • 800 gram gepelde tomaten in blik
  • Kappers
  • 2 tenen knoflook
  • Rozemarijn
  • Peterselie
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Zout & peper
Beoordeling
3.9 / 5 sterren. 62 x beoordeeld.

Neem een pan met een dikke bodem. Hak de ui , knoflook, selderij en wortel in kleine stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de pancetta toe en laat rustig zweten. Braad in de tussentijd de kippendijen aan in een andere pan, tot ze rondom bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper.

Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Doe ook de kip in de pan bij de groenten. Giet de wijn erbij. Laat 2 minuten warm worden en doe dan ook de tomaten, bruine suiker, balsamico, rozemarijn en de bouillon erbij. Roer rustig om. Laat het geheel nu zeker 30 minuten op laag vuur inkoken.

Voeg als laatste de kappertjes toe. Op de foto heb ik zwarte olijven gebruikt, dus dat kan ook. Als de saus mooi is ingedikt, kun je het gerecht serveren. Top de kip Cacciatore voor het opdienen af met verse peterselie. Lekker met Italiaanse rijst of ciabatta brood om in de saus te dopen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.