Zo maak je kip Cacciatore
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F12%2FIMG_8890.jpg)
Een heerlijk recept van Harry in de Keuken: kip Cacciatore.
Voor 4 personen:
- 800 gram kippendijen met vel & bot
- 150 gram pancetta
- 1 grote ui
- 2 stengels selderij
- 2 peentjes
- 150 gram kastanje champignons
- 800 gram gepelde tomaten in blik
- Kappers
- 2 tenen knoflook
- Rozemarijn
- Peterselie
- 150 ml witte wijn
- 150 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Olijfolie
- Zout & peper
Neem een pan met een dikke bodem. Hak de ui , knoflook, selderij en wortel in kleine stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de pancetta toe en laat rustig zweten. Braad in de tussentijd de kippendijen aan in een andere pan, tot ze rondom bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Doe ook de kip in de pan bij de groenten. Giet de wijn erbij. Laat 2 minuten warm worden en doe dan ook de tomaten, bruine suiker, balsamico, rozemarijn en de bouillon erbij. Roer rustig om. Laat het geheel nu zeker 30 minuten op laag vuur inkoken.
Voeg als laatste de kappertjes toe. Op de foto heb ik zwarte olijven gebruikt, dus dat kan ook. Als de saus mooi is ingedikt, kun je het gerecht serveren. Top de kip Cacciatore voor het opdienen af met verse peterselie. Lekker met Italiaanse rijst of ciabatta brood om in de saus te dopen.