Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Krokante kip borrelhapjes met sichuanglazuur

Wat deel jij graag uit op een feestje? Op de Culy-redactie zijn wel dol op dit kip borrelhapje met sichuanglazuur. De perfecte combinatie van hartig, zoet en krokant!

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 minuten

Ingrediënten

Voor 20 personen:

Voor de kip:

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 theelepel five spice
  • 1 theelepel sichuanpeperkorrels, gemalen
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gember, gemalen
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels maizena
  • Olie, om in te frituren
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor het sichuanglazuur:

  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sichuanpeperkorrels, gemalen
  • 1 theelepel five spice
  • 1/2 theelepel maizena
Beoordeling
0 / 5 sterren. 0 x beoordeeld.

We zijn dol op sichuanpeper. Die kun je kopen in de meeste Aziatische toko’s (en inmiddels ook in sommige supermarkten!). De peper heeft een eigen smaak die je op verschillende manieren kunt inzetten. In je chili-olie bijvoorbeeld, maar ook in zout als topping en in je favoriete noodles. Het geeft deze krokante kippenvleugels een toffe Culy-twist!

Kip borrelhapje met sichuanglazuur
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Kip borrelhapjes met sichuanglazuur

  1. Dep de kippenvleugels droog en voeg toe aan een grote kom.
  2. Doe vervolgens alle kruiden, de sesamolie en peper en zout bij de kip en meng het geheel. Laat de kip minimaal 1 uur marineren.
  3. Verhit olie in een diepe pan, of in de frituurpan tot 160 graden.
  4. Voeg de maizena toe aan de kip en schep goed om. Zorg dat alle stukjes kip zijn bedekt met de maizena.
  5. Doe de kip voorzichtig in de hete olie. Frituur in 3 minuten goudbruin en krokant, maar nog niet helemaal gaar. Doe niet alle kip tegelijkertijd in de olie, zodat de olie goed op temperatuur blijft.
  6. Laat de kip uitlekken op keukenpapier, terwijl je de rest van de kip borrelhapjes frituurt.
  7. Verhoog de temperatuur van de olie nu naar 180 graden en frituur opnieuw 3 minuten. Door het dubbel frituren, krijgt de kip een extra krokant laagje.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  9. Maak ondertussen de glazuur. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de maizena in een brede pan. Breng het geheel aan de kook en laat de suiker smelten.
  10. Voeg vervolgens de maizena toe en roer goed, zodat je een gladde, stroperige saus hebt. Haal van het vuur en voeg de kip borrelhapjes toe.
  11. Schep goed om en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer direct.
Kip borrelhapje met sichuanglazuur
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer makkelijk borrelhapjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.