Héle snelle kip in biersaus met gember en koriander
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2FIMG_6452-e1585120575703.jpg)
Deze kip in biersaus is een snel bijgerecht met maximale smaak. Heerlijk bij noodles, rijst of Aziatische wokgroenten.
Ingrediënten
Voor 4 porties (als bijgerecht)- 2 grote kippendijen, in de lengte gehalveerd (of 4 kleintjes)
- 1/3 flesje van je favoriete donker bier (bijv. Howling Wolf van Two Chefs Brewing)
- 3 eetlepels sojasaus (Go-Tan)
- 1 eetlepel boter
- 1 stukje geraspte gember
- Handje verse koriander
Door een saus te maken met donker bier krijgt de kip een subtiele bittere smaak, maar je herkent ook het zoete van het bier, het hartige van de kip en de sojasaus en het frisse van de gember. Kortom: dit bijgerecht heeft alles wat je wil. En dat in 1-2-3 klaar!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2FIMG_6452-e1585120575703.jpg)
Zo maak je de kip in biersaus
Verhit de boter in de pan en bak er de stukjes kip in aan. Voeg er het bruin bier en de sojasaus aan toe en laat 10 minuten pruttelen. Voeg er ook de geraspte gember toe en laat nog 5 minuten meekoken.
Bestrooi met een handje koriander.