Marit Weijs
Marit Weijs (Wereld)keuken 2 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Next level tosti met Remeker, kimchi en gochujangketchup van Sam & Joris

Het culinaire duo Samuel Levie en Joris Bijdendijk is na ‘Soep’ en ‘Snert’ (hun eerdere boeken) op ontdekkingstocht gegaan naar de állerlekkerste broodjes. En die vonden ze: wel 52 om precies te zijn! Wij zijn helemaal fan van dit verrukkelijke tosti-recept met Remeker en kimchi.

Voorbereiding 2 minuten
Kooktijd 3 minuten

Ingrediënten

Voor 1 broodje
  • 3 eetlepels ketchup (zie blz. 29)
  • 1 eetlepel gochujang (Aziatische supermarkt)
  • 2 sneden brood van ca. 1½ cm (zie blz. 19)
  • Boter, om te besmeren
  • 4 flinke plakken remeker-kaas
  • 2 eetlepels kimchi, uitgelekt (zie blz. 29)
Beoordeling
0 / 5 sterren. 0 x beoordeeld.

Samuel en Joris

Smaakmakers Samuel Levie en Joris Bijdendijk hebben zichzelf dik bewezen in de culinaire wereld. Samuel staat bekend om zijn passie voor gezonde en eerlijke voeding, Joris als sterrenchef en creatief brein achter talloze succesvolle gerechten.

In hun nieuwe boek ‘Broodjes van Sam & Joris’ – en zeker in dit specifieke tosti-recept – komt dat allemaal samen. Het is een perfect voorbeeld van hun gave om ‘gewone’ ingrediënten een spannende twist te geven.

Samuel Levie & Joris Bijdendijk
Saskia van Osnabrugge

De Culy-redactie had geluk. We mochten namelijk als een van de eersten twee broodjes uit hun nieuwe boek proeven, die ze in samenwerking met Fort Negen hebben gemaakt. En dat smaakte naar meer!

kimchi tosti recept met remekerkaas en gohujangketchup uit broodjes van sam en joris

Kimchi-tosti met Remeker (kaas) recept

  1. Meng in een kom de ketchup met de gochujang en zet opzij.
  2. Besmeer van elke boterham 1 zijde met een dun laagje boter. Verhit een koekenpan op laag vuur en leg de sneetjes er met de boterzijde naar onder in zodra de pan warm is. Zo kan het brood alvast iets krokant worden, dit duurt wat langer dan het smelten van de kaas.
  3. Beleg tijdens het bakken 1 snee met plakken kaas tot net binnen de rand. Leg daarop de uitgelekte kimchi. Leg de andere boterham op de kimchi, met de bakzijde naar boven, en bak de tosti goudbruin. Keer regelmatig tot de kaas gesmolten is en de buitenkant goudbruin. Als de kaas er aan één van de zijkanten uitdruipt, kun je de tosti even op z’n zij bakken zodat die kaas krokant wordt.
  4. Als je een boterliefhebber bent (zoals wij), bestrijk dan de tosti achteraf nogmaals met een klein beetje boter. Eet met de gochujangketchup.
Broodjes van Sam & Joris
Nijgh & Van Ditmar

> Broodjes van Sam en Joris is nu te koop voor € 25,-

Meer van Samuel en Joris

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.