Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 19 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: deze cheesy kimchi-noodles zet je in 15 minuten op tafel

Cheesy kimchi-noodles staan aardig hoog in ons lijstje van comfortfood. En dat is niet alleen omdat er vrijwel niks beters is dan een kom zachte noedels met veel smaak, pit en kaas. De bereidingstijd van 15 minuten maakt dit maaltje namelijk alleen nog maar aantrekkelijker!

Kimchi-noodles dus. Even ter beeldvorming: een kom met noedels, plat, breed, dun of dik, whatever floats your boat. Volledig bedekt met een rode saus die we het beste kunnen beschrijven als het liefdeskind van umami en peper.

De saus bestaat namelijk uit sojasaus en gochujang, die bekende Koreaanse peperpasta, en flink wat versgeraspte cheddar. En als laatste natuurlijk de kimchi, dat maakt zo’n maaltijd ook een beetje gezond… toch?

Alles over shin ramyun: de razend populaire Koreaanse instant ramen

 

Kimchi noodles
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Gezond of niet, deze kimchi noodles hebben een vast plekje in onze repertoire. We zijn nou eenmaal dol op snelle maaltijden voor drukke doordeweekse dagen, maar ook voor de dagen waarop de zin om te koken simpelweg ontbreekt. Het kan trouwens nog sneller. Kijk maar eens naar dit lijstje met recepten die je binnen 10(!) minuten op tafel zet.

Kimchi noodles
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Cheesy kimchi-noodles maken

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met goed gezouten water.
  2. Meng gojuchang met sojasaus, sesamolie en suiker in een kommetje. Zet opzij en ga verder met de kimchi noodles.
  3. Zet een pan op het vuur en verhit de sesamolie. Voeg de knoflook en bosui ui toe. Bak deze 3 minuten.
  4. Doe de uitgelekte kimchi + 1 eetlepel van het vocht in de pan en bak 1 minuut mee. Doe daarna de saus in de pan en roer goed.
  5. Voeg een schep van het water van de noedels bij de saus en voeg de geraspte cheddar toe. Roer goed tot de kaas is gesmolten.
  6. Giet de noedels als en voeg toe aan de saus. Schep de kimchi noodles goed om, zodat alles bedekt is met de saus.
  7. Bak ondertussen de spiegeleieren in een aparte pan en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  8. Verdeel de kimchi noodles over de kommen. Bestrooi met sesamzaadjes, extra bosui en serveer met een gebakken eitje.

Nog meer recepten met spannende een Koreaanse twist:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.