Culy Homemade: kikkererwtenstoof met paprika en harissa
Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of rijst.
En heb je de ingrediëntenlijst gezien, dan zag je waarschijnlijk al dat deze kikkererwtenstoof hartstikke vegan is. Perfect voor wie in 2023 wat vaker plantaardig wil eten, maar ook gewoon voor iedereen die houdt van een smaakvol groentegerecht.
Kikkererwtenstoof met paprika en harissa
Verhit een scheut olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de paprika en de ui toe. Roer goed en geduldig tot alles zacht is. Voeg een handje koriander, de knoflook, de harissa en het paprikapoeder toe en roer alles door.
Voeg de kikkerwten, de passata, het water en de komijn toe en laat 30 minuten pruttelen. Daarna mag de spinazie erbij; roer tot die gaat slinken. Voeg meer water toe indien nodig.
Maak ondertussen een dressing van citroen, tahin, zout en peper. Voeg water toe om de textuur wat losser te maken.
Schep de kikkererwtenstoof in borden en maak af met de dressing en met extra koriander en een partje citroen. Serveer met rijst of polenta.