Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Easy kruidige kikkererwtenstoof met paprika, harissa en een verslavende tahin-citroendressing

Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of rijst.

Kooktijd 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 3 paprika’s: een rode, een gele en een groene
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn geperst
  • 1 handje koriander
  • 2 grote blikken kikkererwten (van 400 gram), uitgelekt
  • 4 flinke eetlepels harissa
  • 2 grote eetlepels gerookte paprika
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 250 ml passata
  • 250 ml water
  • 200 gram spinazie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels tahin
  • 1 citroen, het sap
Beoordeling
3.3 / 5 sterren. 175 x beoordeeld.

Heb je de ingrediëntenlijst gezien, dan zag je waarschijnlijk al dat deze kikkererwtenstoof hartstikke vegan is. Perfect voor wie wat vaker plantaardig wil eten, maar ook gewoon voor iedereen die houdt van een smaakvol groentegerecht.

Ook zag je misschien dat harissa hier een hoofdrol speelt. Deze pittige smaakmaker uit Noord-Afrika bevat veel rode pepers, knoflook en komijn en een klein beetje ervan voegt al veel smaak toe aan een gerecht. Je koopt het in een tube of potje in de supermarkt, of maak eens een keer zelf een voorraadje harissa.

Kikkererwtenstoof met harissa en paprika
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kikkererwtenstoof met paprika en harissa

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de paprika en de ui toe. Roer goed en geduldig tot alles zacht is. Voeg een handje koriander, de knoflook, 4 flinke eetlepels harissa en 2 grote eetlepels paprikapoeder toe en roer alles door.
  2. Voeg de kikkerwten, de passata, het water en 2 eetlepels komijn toe en laat 30 minuten pruttelen. Daarna mag de spinazie erbij; roer tot die gaat slinken. Voeg meer water toe indien nodig.
  3. Maak ondertussen een dressing van het sap van 1 citroen, 2 eetlepels tahin, zout en peper. Voeg water toe om de textuur wat losser te maken.
  4. Schep de kikkererwtenstoof in borden en maak af met de dressing en met extra koriander en een partje citroen. Serveer met rijst of polenta.
Kikkererwtenstoof met harissa en paprika
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met kikkererwten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.