Culy Homemade: kikkererwtenspread met honing en tahin
Weer eens wat anders dan hummus: deze kikkererwtenspread met honing en tahin is hartig maar ook een beetje zoet. Goddelijk op geroosterd brood.
Deze kikkererwtenspread lijkt een beetje op hummus, maar heeft een onverwacht zoetje. Door de honing en kaneel krijg je een spread met een heerlijke zoet-hartige combinatie.
> Ook lekker: borrelboter met tahin (heerlijk bij de borrel!)
Kikkererwtenspread met honing & tahin
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de kikkererwten af (je hoeft ze niet af te spoelen). Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met wat olie; schud de bakplaat zodat elke kikkererwt een laagje olie heeft.
Tip: je kunt het vocht van de kikkererwten (aquafaba) ook gebruiken als vegan eiwitten voor bijvoorbeeld meringues!
Rooster de kikkererwten 15 minuten op 180 graden in de oven, schud de bakplaat tussendoor een keertje.
Zorg dat de honing, tahin en ghee zacht zijn (je kunt de ghee bijvoorbeeld even kort smelten in een pannetje op zacht vuur).
Doe de geroosterde kikkererwten in een keukenmachine, chopper of blender en maal een paar minuten fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en blend tot een mooie spread. Als de spread te dik is, voeg dan wat extra gesmolten ghee toe.
Serveer de kikkererwtenspread op geroosterd brood.