De lekkerste gekruide kikkererwtensalade ooit (met harissadressing)
Als snelle maaltijd of als verfrissend bijgerecht: deze gekruide kikkererwtensalade met harissadressing is vrijwel altijd een goed idee om te serveren. De lekkerste kikkererwtensalade ooit!
Deze salade is een heerlijke lunch of een goed bijgerecht, maar ook vullend genoeg om door te gaan voor maaltijdsalade. Dus heb je toevallig nog geen antwoord op de prangende vraag “wat we vandaag?“, dan kun je deze lekkere kikkererwtensalade ook serveren met een stukje gegrilde vis of deze geblakerde kip van Ottolenghi. Zo maak je er een complete maaltijd van!
Je airfryer schoonmaken was nog nooit zo makkelijk en snel als met deze briljante hack
Zo maak een lekkere lunch met gekruide kikkererwtensalade met harissadressing
- Spoel de kikkererwten goed af onder stromend water en laat uitlekken. Dep de kikkererwten droog (hoe droger, hoe krokanter ze worden), en voeg ze daarna toe aan een grote kom samen met olijfolie, za’atar en een flinke snuf zout. Laat de kikkererwten minimaal 10 minuten marineren, maar langer kan ook.
- Doe alle ingrediënten van de dressing in een bakje en mix tot een gladde dressing met een staafmixer.
- Snijd daarna de tomaten en komkommer in kleine blokjes en snijd de verse kruiden grof. Voeg de tomaten, komkommer en verse kruiden samen met de granaatappelpitjes en pompoenpitten toe aan de gekruide kikkererwten en schep de kikkererwtensalade goed om.
- Schenk de dressing over de kikkererwtensalade en schep het geheel nog eens goed om. Proef af op peper en zout, en voeg meer toe indien nodig.
- Verdeel de kikkererwtensalade over twee kommen en bestrooi met extra koriander en munt, pompoenpitten en granaatappelpitjes.
Nog meer lekkere salades met peulvruchten:
- Culy Homemade: linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes
- Culy Homemade: kikkererwtensalade met bieten en tahin
- Culy Homemade: vegetarische witte bonensalade met courgette