Mini-taco’s voor gourmet met kalkoen en cranberrysaus (een origineel gourmet idee)
Gourmetten is veel meer dan mini-hamburgers en zalmblokjes. Kijk maar eens naar deze kersttaco’s met kalkoengehakt, cranberrysaus en guacamole. Een origineel gourmet idee waar je hoge ogen mee gooit!
Een origineel gourmet idee
Gourmetten staat synoniem aan gezelligheid rondom de tafel. Hier en daar kan het wat suf aanvoelen, maar bij Culy vinden we altijd wel een manier om het recept op te spicen. Dat doen we met deze bijgerechten, en spannende hapjes zoals deze mini kersttaco’s.
In de pannetjes van je gourmetstel kun je creatief aan de slag gaan. Hierdoor vergeten we vaak hoe veelzijdig de platen bovenop het gourmetstel zijn.
Met deze mini kersttaco’s kun je de platen in volle glorie gebruiken. Kies voor de ruimte op de plaat die het allerheetst wordt. Als je de taco’s gaat platdrukken, hoor je het vlees heerlijk sissen. Dat geluid staat natuurlijk gelijk aan een krokant korstje: precies wat je wil!
We gaan aan de slag met kalkoengehakt. Dit kun je vinden bij de slager, maar je kunt ook kiezen voor kipgehakt. Qua toppings kun je het zo bont maken als je zelf wilt.
Om in de kerstsfeer te blijven kiezen we voor cranberrysaus, guacamole en granaatappelpitjes. Op de gourmettafel staan sowieso onze favoriete salsa’s en hot sauce en een portie gehakte verse kruiden als peterselie en koriander.
Mini kersttaco’s voor gourmetten
- Druk met een vormpje of een glas rondjes uit de tortillawraps. Leg ze op een bord neer.
- Druppel olie op het gourmetstel. Smeer een theelepel kalkoengehakt op de kersttaco’s. Bestrooi met peper en zout, en plet ze op het gourmetstel. Duw ze zo goed mogelijk plat.
- Bak de kersttaco’s ongeveer 3 tot 4 minuten of tot het vlees gaar is.
- Dan is het tijd voor toppings. Besmeer met cranberrysaus en guacamole. Bestrooi met granaatappelpitjes, je favoriete salsa of hot sauce en extra groene kruiden.
Gourmetten in stijl:
- Mega chic zijn deze: vegan ‘coquilles’
- Spiesjes zijn altijd een goed idee: gemarineerde pompoen met halloumi
- Ruimte voor dessert: wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan