Culy Homemade: kruidige kerstkoffie met slagroom en kaneel
Kerstkoffie: wij denken dat ‘t officieel het gezelligste woord is dat er bestaat. Met flink wat specerijen (kardemom! Kaneel! Nootmuskaat!) en een onbescheiden toef slagroom is het de perfecte toevoeging aan je kerstbrunch.
Wij gebruikten voor onze kerstkoffie kant-en-klare slagroom. Hou je daar niet zo van? Hou je vooral niet in om zelf slagroom te kloppen. Dat kan trouwens heel makkelijk in een glazen potje. In dit filmpje doet Culy ‘t je voor.
Kerstkoffie met slagroom en kerstkruiden
Zet de espresso volgens de gewenste methode.
Doe intussen de melk samen met de specerijen in een steelpannetje, roer ze goed door elkaar en verwarm dit op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat de melk gaat koken, maak ‘m simpelweg lekker warm.
Schenk de espresso in een grote kop of glas en vul deze aan met de gekruide, warme melk. Spuit er een flinke toef slagroom op en zeef er nog wat extra kaneel boven.
Meer voor bij het kerstontbijt?
- Culy Homemade: Dutch baby met appel, kaneel en cranberrycompote
- Culy Homemade: kerst croissants met rivierkreeft (lekker bij de kerstbrunch!)
- Cheers! 7 x de lekkerste cocktails voor bij de brunch