Culy Homemade: kerstige flammkuchen (handig voor de restjes van je kerstdiner!)
Heb je straks nog restjes over van je kerstdiner? Gebruik ze voor deze kerstige flammkuchen! Maar ook als je geen restjes hebt, is het de moeite waard om deze lekkere flammkuchen eens te maken. Top voor tweede of derde kerstdag, als je in je kerstpyjama op de bank zit.
Je kunt er dan in principe alles op doen wat je lekker vindt (en wat maar lekker kerstig is natuurlijk). Dus ook restjes kalkoen, kip of ander gebraad. En zelfs bloemkool of pastinaak.
Wij maakten een versie met pompoen, spruitjes, een restje cranberrysaus en spekjes. Voor een vegetarische versie kun je de spekjes natuurlijk weglaten of eventueel vervangen door vegetarische spekjes.
Nog een tip: gebruik niet teveel cranberry’s, want de friszure bommetjes kunnen nogal overheersend zijn op je kerstige flammkuchen.
Flammkuchen voor kerst
Verwarm de oven voor op 230 graden en zet een bakplaat (met bakpapier) klaar.
Rol het deeg voorzichtig uit op een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche. Beleg de flammkuchen daarna met de pompoen en de spruitjes. Verdeel de spekjes erover en de cranberrysaus.
Bestrooi met de partjes rode ui en leg de takjes rozemarijn op de flammkuchen. Bestrooi tot slot met peper en zout.
Bak de kerstige flammkuchen in 15 minuten goudbruin en knapperig. Snijd in vierkante stukken en eet ze lekker warm op.
Meer makkelijke kerst recepten:
- Culy Homemade: stamppot met witte kool, boerenkool en bacon
- Culy Homemade: geschaafde spruitjes met pistache en cranberry (kerstrecept)