Culy Homemade: focaccia-hapjes met Burrata, ansjovis en citroen
Kersthapjes gezocht? Stop je zoektocht maar: deze mini focaccia’s met Burrata, ansjovis, citroen en rozemarijn zijn alles wat je wil en meer. Door de stukjes focaccia knapperig te bakken in olie worden ze nóg lekkerder, al helemaal in gezelschap van romige Burrata.
Wil je de kersthapjes liever vega houden? Laat dan de ansjovisfilets weg en voeg wat extra zeezout toe (bijvoorbeeld van Maldon).
Kersthapjes met focaccia, burrata en rozemarijn
Snijd de focaccia langs de oppervlakte doormidden en snijd elke plak in vier mooie vierkantjes.
Doe het takje rozemarijn samen met een royale scheut olijfolie in een pan. Verhit de olie en bak elk stukje focaccia langs alle kanten goudbruin. Schep het takje rozemarijn uit de pan zodra de blaadjes bruin beginnen te kleuren. Laat de stukjes focaccia uitlekken op een vel keukenpapier. Laat het takje rozemarijn afkoelen.
Leg de uitgelekte stukjes focaccia op een schaal en lepel op elk stukje een beetje van de Burrata. Leg op elk hoopje Burrata een ansjovisfilet en rasp daar wat citroenschil over. Rits acht à 16 blaadjes van het takje rozemarijn en leg op alle kersthapjes een beetje rozemarijn.
Meer kersthapjes?
- Culy Homemade: wontons met garnalen en oesterzwam (de perfecte amuse)
- Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayo
- Culy Homemade: kerst hummus met kakifruit en granaatappel