Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 14 dec 2024
Leestijd: 2 minuten

Feestelijke kerstcocktail in een kan van Nigella Lawson

Serveer deze feestelijke kerstcocktail aan al je tafelgasten dit jaar. Een sprankelend drankje met smaken van gember en kersen. Goed voor te bereiden zodat je zelf achterover kunt leunen.

Zodra het kerstseizoen begint, duiken we gelijk in onze kookboeken en surfen we op het web zoekende naar allerlei inspiratie.

Er is één chef die we absoluut niet mogen missen. Want zeg nou zelf, er is niemand als Nigella Lawson. Deze kerstqueen kwam ook met het idee van deze feestelijke kerstcocktail uit een kan. Ideaal als je gasten al aanwezig zijn en jij nog in de keuken staat. Want met zo’n zo’n feest-cocktail uit een kan kun je gasten zichzelf helpen aan de cocktail.

Culy Basics: de French 75 (cocktail met champagne)

Het recept is bijna hetzelfde, maar we zouden Culy niet zijn zonder onze eigen twist eraan te geven. De versie van Nigella wordt gemaakt met prosecco, of een andere bruisende wijn als Champagne, een kersenbrandy en ginger ale. Dat laatste ruilen we in voor gemberbier. We horen je denken: zijn die twee niet vrijwel hetzelfde? Gemberbier is een stuk scherper in smaak, licht pikant zelfs. Dat komt door het fermentatieproces.

Ginger ale is een echte frisdrank en daarom zoet, met alleen een smaak van gember. Hier komt dus geen fermentatieproces aan te pas. Het kruidige van de gember hoort als je het ons vraagt bij de feestmaand en willen we zo goed mogelijk proeven in deze kerstcocktail.

Overigens kan een kerstfeestje ook ontzettend intens zijn. Daarom vinden we gemberbier juist lekker. Die extra kick werkt namelijk als een soort oppepper. Handig hé?

Alles over crémant: de betaalbare champagne voor de feestdagen

Kerst-cocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Feestelijke kerstcocktail in een kan

  1. Zorg dat de bruisende wijn en het gemberbier goed koud zijn. Zet ook de kan waarin je de kerstcocktail maakt alvast in de koelkast, zodat het drankje langer koud blijft.
  2. Giet als eerste de fles bruisende wijn in de kan. Volg met de kersenbrandy en roer deze kort. Daarna het gemberbier erbij en roer opnieuw. Roer niet te vaak of te hard zodat het drankje niet te snel het koolzuur verliest.
  3. Schenk de kerstcocktail in feestelijke glazen en serveer direct. Vul eventueel de kan aan met ijsblokjes, om het koud te houden.
Kerstcocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere drankjes om in de stemming te komen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.