Kersentaart met frangipane
Heb je een diner voor de boeg en wil je je gasten imponeren? Maak dan deze kersentaart van Carolines Blog. Hiermee steel je gegarandeerd de show en ieders culinaire hart.
Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, amandelen, eieren en bloem en wordt ook veel gemaakt met amandelspijs.
Vet een ronde vorm met losse bodem van vierentwintig centimeter doorsnede in met boter en verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de bloem, poedersuiker en zout in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf met je vingers door de bloem en kneed snel tot een deeg.
Druk je deeg gelijkmatig in de ingevette vorm met de rand hoog, deze zakt namelijk nog in tijdens het bakken. Zet de vorm een uur in de vriezer. Haal deze vervolgens eruit en zet gelijk in de voorverwarmde oven, bak ongeveer twintig minuten tot hij begint te kleuren. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Doe het amandelspijs, de boter, suiker, zout en amandelextract in een kom en mix met een handmixer tot een glad mengsel, dit duurt ongeveer drie minuutjes. Meng de eieren door het beslag en voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Mix nog twee minuten, voeg de bloem toe en meng goed.
Bedek de bodem van de taart met de frangipane en verdeel de kersen erover. Druk ze iets in het beslag, zet de taart dertig tot veertig minuten in de oven en bak de taart goudbruin. Verwijder de vorm na het bakken en laat de taart op een rooster afkoelen.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.