Kersenfinanciers van Rudolph
Financiers, kleine luchtige amandelcakejes, krijgen we steeds vaker bij de koffie in restaurants, en geef ze eens ongelijk! Rudolph van Veen maakte deze kersenfinanciers, gevuld met kersen en een zalig randje van chocolade.
Klik hier om de bijbehorende video van 24Kitchen te zien.
Verwarm je oven voor op 170 graden en ontpit de kersen met een kersenontpitter. Smelt voor de beurre noisette de boter in een pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt.
Maal de geschaafde amandelen met de poedersuiker en bloem tot een fijn poeder en roer de kersenjam, kersenlikeur, eiwitten en beurre noisette erdoor.Vet een kleine cupcaketray in en vul voor tweederde met het beslag.
Zet in elke vorm een kers met het steeltje naar boven en bak in ongeveer vijftien minuten goudbruin en gaar.Smelt de chocolade au bain-marie en temper. Doop de onderkanten van de kersenfinanciers in de witte chocolade en vervolgens in de hagelslag.