Deze knalgele kerriesoep maak je met slechts 10 ingrediënten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FKerriesoep_maken_2.jpg)
Met maar 10 ingrediënten is deze kleurrijke en knalgele kerriesoep altijd een goed idee. Lekker als goed vullende lunch, maar ook als doordeweekse avondmaaltijd!
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen:- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, dungesneden
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 500 gram aardappelen, in plakjes
- 1,3 liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 1 ciabatta, in hapklare stukken
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 ml verse slagroom of kokoscrème
- Verse peterselie, grof gehakt
Voordat we strooiden met umami, amchur en Mexicaanse tajín, waren we alleen nog maar bekend met het toverwoord kerrie. Dat gele poeder waardoor je eten héél lekker smaakt en een leuk geel tintje krijgt: een vaste, maar onschatbare waarde in het keukenkastje. Kerriesoep is daarom een nostalgisch gerecht waar ons hart sneller van gaat kloppen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FKerriesoep_maken_3.jpg)
Zo’n gerecht als deze soep is lekker in zijn eenvoud en je wil het daarom ook niet moeilijker maken dan nodig. Met slechts 10 ingrediënten (oké, het zijn er 11, maar water tellen we niet mee) is het een makkelijke soep die je gewoon doordeweeks kan maken. En als je over hebt, dan kun je de restjes bewaren voor de lunch de volgende dag!
Ook fijn aan de kerriesoep is dat je hem makkelijk kunt uitbreiden. Bereid ‘m eens met wat gember en citroengras voor een extra kruidige twist. Of verwissel de room door koksmelk.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FKerriesoep_maken_1.jpg)
Kerriesoep maken
- Snipper de ui en fruit deze in een grote pan in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de prei toe en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de ui wat glazig begint te zien, voeg je de geraspte knoflook toe. Bak even mee.
- Doe de plakjes aardappel en het kerriepoeder erbij en bak nog eens 3 minuten.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng de kerriesoep aan de kook. Verlaag het vuur naar zacht en laat pruttelen tot de aardappel gaar is, ongeveer 20 minuten.
- Snijd intussen het brood in grote, hapklare stukken en voeg toe aan een koekenpan met een scheutje olie. Bak de croutons krokant aan alle zijdes, ongeveer 2 minuten per kant.
- Mix de soep glad met een blender of staafmixer. Doe weer terug in de pan en voeg de slagroom toe. Roer goed.
- Serveer de kerriesoep met croutons en verse peterselie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FKerriesoep_maken_2.jpg)
Nog meer kerrie:
- Uiteraard zonder pakjes of zakjes: klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen
- Geloof ons, deze moet je proberen: kip in de hoed (hartige taart met kipkerrie en kersen)
- Award voor het lekkerste broodje gaat naar dit broodje kipkerrie met geblakerde bosui en koriander