Culy Homemade: kalfslapjes met pizzasaus (vitello alla pizzaiola)
Vitello alla pizzaiola is een klassiek Italiaans gerecht en staat voor kalfslapjes met pizzasaus. Elke Italiaanse vrouw heeft hier haar eigen recept voor. Culy heeft hier ook haar eigen versie op gemaakt, squisito!
Je kunt dit gerecht ook met biefstuk maken, dan heet het: bistecche alla pizzaiola. In principe kun je hiervoor hetzelfde recept gebruiken door het kalfsvlees te vervangen voor dunne lende.
Het recept voor kalfslapjes met pizzasaus
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit de olie met de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Braad het vlees 2 minuten aan elke kant en haal uit de pan.
Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en 2/3 van de peterselie en oregano in de pan en roer goed door. Roer er na 2 minuten de tomatenblokjes door en breng het aan de kook. Kruid het geheel met peper. Laat de saus vervolgens 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
Leg de kalfslapjes terug in de pan en verwarm ze nog 1 minuut mee.
Dit recept is ook lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.
Heerlijke Italiaanse recepten
- Stromboli: een heerlijk gevuld Italiaans brood
- Een Italiaanse kerstsoep: zuppa santé
- Bagna cauda: Italiaanse fondue met ansjovis en knoflook