Kabeljauwburger met koolsalade en dikke frieten
![Kabeljauwburger bakken](https://img.culy.nl/images/DNFK2Pe3CVBNOyFoeMLe7yiuCYQ=/375x211/filters:quality(80):format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2FKabeljauwburger_bakken_2.jpg)
Wil je een keer doordeweeks vis eten, maar wel een snelle maaltijd bereiden? Onze tip zou dan zijn: een lekkere kabeljauwburger bakken. Altijd goed met een frisse salade van kool en dikke frieten.
Ingrediënten
Voor 2 personen:Voor de koolsalade:
- 200 gram spitskool, gesneden
- 100 gram wortel, julienne
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel peterselie, grof gehakt
- Peper en zout
Voor de kabeljauwburger:
- 200 gram kabeljauwhaasjes
- 2 eetlepels maizena
- 1 ei, geklutst
- 50 gram panko
- Peper en zout
Voor de snelle remouladesaus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel augurk, fijngehakt
- 1 eetlepel sjalot, gesnipperd
- 1 theelepel kappertjes, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel dille, fijngehakt
- Peper en zout
Extra:
- Olie om in te frituren
- 2 hamburgerbroodjes
- Klontje boter
- 2 plakjes cheddar
- 300 gram dikke frieten
Het maken van een goede visburger kent andere regels dan wanneer je een burger van vlees zou maken. Het is namelijk belangrijk dat je de vis niet maalt. Door de vis heel te laten krijgt je kabeljauwburger de lekkerste textuur. Wel kun je de vis met een scherp mes in kleine stukjes snijden, maar voor het gemak kiezen we ervoor om de vis heel te houden.
Je hoort het al, een kabeljauwburger vormt een super makkelijke maaltijd. We maken de burger het liefst met een krokant korstje van panko, dat kun je vinden in in het Japanse schap in de supermarkt. Verder gaat er een frisse koolsalade op. Want kool gaat supergoed samen met vis. Kijk maar eens naar deze vistaco’s.
Het sausje van de burger is een snelle remoulade geworden met mayo, groene kruiden en kappertjes. En een plakje kaas is optioneel, dat vinden we ook zo lekker bij een Filet-O-Fish.
![Kabeljauwburger bakken](https://img.culy.nl/images/uLs4yoeDHMJOAkY3t0hQx3sOlyk=/600x0/filters:quality(80):format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2FKabeljauwburger_bakken_3.jpg)
Zo moet je een kabeljauwburger bakken
- Begin met het maken van de koolsalade. Voeg hiervoor alle ingrediënten toe aan een grote kom en meng goed. Zet in de koelkast terwijl je de kabeljauwburger gaat bakken.
- Maak vóór het bakken van de visburgers de snelle remouladesaus. Meng hiervoor mayonaise, mosterd, citroensap, kappertjes, augurk, sjalot, peterselie, dille, peper en zout in een kommetje. Zet ook in de koelkast.
- Pak er 3 schalen bij, vul er een met maizena, een met een geklutst eitje en een met panko. Bestrooi met peper en zout en meng goed. Verwarm ondertussen olie in een frituurpan tot 180 graden.
- Dep de kabeljauwhaasjes droog en druk in de maizena. Voeg daarna toe aan het ei en druk als laatst in de panko. Druk goed aan, zodat de kabeljauwburger goed is gepaneerd.
- Frituur de visburgers 2 tot 3 minuten per kant, zodat ze rondom goudbruin en krokant zijn, en gaar vanbinnen. Bestrooi met zeezout en laat uitlekken op een stuk keukenpapier
- Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes in een pan met boter en frituur ook de dikke frieten volgens de aanwijzing op de verpakking, zodra de kabeljauwburger uit de frituurpan is.
- Besmeer de burgerbroodjes met de remouladesaus. Daarbovenop gaat de koolsalade met een plakje cheddar. Leg de kabeljauwburger erbovenop en zet het kapje van de burger erop.
- Serveer met dikke frieten en extra koolsalade.
![Kabeljauwburger bakken](https://img.culy.nl/images/3SKwyWnFypXz1HI8mRINX1wpHgU=/600x0/filters:quality(80):format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2FKabeljauwburger_bakken_1.jpg)
Nog meer makkelijke doordeweekse maaltijden met vis:
- Culy Homemade: eiernoodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal
- Culy Homemade: Lohikeitto (Finse soep met zalm) zet je binnen 30 minuten op tafel!
- Tonno e burro: simpele pasta met tonijn (met maar 3 ingrediënten!)