Culy Homemade: kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus
Noilly Prat saus smaakt goddelijk bij een stukje vis! Wij serveerden ‘m bij een stukje kabeljauw en wat zeekraal.
Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus
Maak de Noilly Prat saus volgens dit recept.
Dep de kabeljauwfilets droog. Zet een diep bord klaar met daarin de bloem en wat zout en peper. Zet daarnaast een ander bord neer met de melk. Haal de vis eerst door de melk en daarna door de bloem. Overtollige bloem klop je af.
Verhit in een pan op medium vuur een flinke klont roomboter en bak hierin de kabeljauw aan beide kanten goudbruin. Vier minuten per kant zou genoeg moeten zijn. Arroseer (bedruip) de vis ondertussen met de roomboter uit de pan.
De zeekraal hoeft alleen maar vijf minuten gekookt te worden in kokend water.
Leg op elk bord een bedje van zeekraal. Leg daarop de vis en maak af met een flinke juslepel Noilly Prat saus. Enne… drink er gerust een glaasje Noilly Prat bij.