Culy Homemade: kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
Geroosterde sugar snaps zijn onze nieuwe favoriete ontdekking. Je husselt ze met wat munt, olijfolie, knoflook en citroensap en bakt ze daarna in de oven. Heerlijk met een stukje kabeljauw en polenta.
Een stukje gebakken kabeljauw wordt ineens een beetje bijzonder met wat vadouvan. Dit specerijenmengsel is een mix tussen de Franse en de Indiase keuken. Ken je het nog niet, dan raden we je aan er eens mee te experimenteren. Alleen die geur al… zó lekker!
Geroosterde sugar snaps met munt
Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar.
Haal de sugar snaps af, was ze en droog ze in een schone theedoek.
Hak de muntblaadjes samen met de knoflook, olijfolie, peper & zout en 1 eetlepel citroensap in een keukenmachine. Hussel het mengsel door de sugar snaps en spreid ze uit over de bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven, schep ze dan even om en rooster ze nog eens 10 minuten.
Kabeljauw met polenta
Breng in een grote pan 1,5 liter water aan de kook en voeg een theelepel zout toe.
Dep de stukjes kabeljauw droog met wat keukenpapier.
Zet een bord klaar en meng daarin de bloem met de vadouvan (of de kerrie) en wat peper en zout. Haal de kabeljauw door het bloemmengsel en leg ze even opzij.
Verhit een klont boter in een ruime koekenpan tot ‘ie schuimt. Bak de stukjes kabeljauw aan beide kanten gaar en bruin in de boter.
Klop ondertussen met een garde de polenta door het kokende water. Zet het vuur laag en laat de polenta onder regelmatig roeren in ongeveer 5 minuten gaarkoken. Je weet dat je polenta goed is, als het mengsel makkelijk loskomt van de wanden van de pan. Roer er nog een klontje boter doorheen.
Schep de polenta op de borden en leg de geroosterde sugar snaps ernaast. Leg de stukjes kabeljauw voorzichtig op de polenta.
Maak het gerecht af met wat extra munt, knijp er nog wat extra citroensap over uit en breng op smaak met peper en zout.