De ultieme kaaspizza met Grana Padano en paddenstoelen
Deze pizza met Grana Padano, paddenstoelen en basilicum is de ultieme kaaspizza: cheesy, hartig en onweerstaanbaar. De paddenstoelen bak je eerst met flink wat knoflook zodat ze lekker knapperig worden. Op de korst lepelen we dan weer een dun laagje Grana Padano, voor een heerlijk, dun kaaskorstje. En hou je van pit? Druppel dan naar hartelust wat pittige chili-olie over de kaaspizza.
Voor de ultieme kaaspizza gebruiken we een mengeling van mozzarella en Grana Padano. Die laatste ken je als die harde Italiaanse kaas met die heerlijke korrelige textuur: superlekker, al helemaal als je achteraf nog wat extra kaas over je pizza lepelt. Fun fact: wist je dat 30 gram Grana Padano evenveel voedingsstoffen bevat als een halve liter melk? Bovendien is ‘t een lactosevrije kaas, ideaal voor mensen met een lactoseintolerantie.
Kies voor dit gerecht trouwens simpelweg je favoriete paddenstoelen uit. Wij kozen bijvoorbeeld voor een mix van oesterzwam (in reepjes gescheurd) en shiitake (in dunne schijfjes). Erg lekker was dat, maar kies dus vooral wat jij lekker vindt.
De ultieme kaaspizza met Grana Padano
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olijfolie in een pan op medium vuur en bak de paddenstoelen en de knoflook tot ze een mooi goud kleurtje krijgen. Kruid royaal af met zout en peper.
Doe de paddenstoelen in een ovenschaal en zet 5 gedurende minuten in de warme oven. Haal uit de oven en zet apart.
Draai de temperatuur van de oven nu naar 230 graden.
Meng de stukjes mozzarella met de snuf nootmuskaat en 20 gram geraspte Grana Padano in een kom.
Spreid het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Gebruik een keukenborsteltje om de rand van de pizza in te smeren met olijfolie. Lepel er wat extra gemalen Grana Padano over. Bak de pizza op deze manier (dus zonder toppings) 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en verdeel een dun laagje broodkruim over de bodem van de pizza. Dit voorkomt dat de bodem te zacht wordt door de natte mozzarella. Spreid daarop het mozzarellamengsel uit. Schik er ook de paddenstoelen en de reepjes rode ui op. Bak 10 minuten, of tot de pizza een mooie goudbruine korst heeft.
Haal de kaaspizza uit de oven en maak af met extra Grana Padano, een paar blaadjes verse basilicum en eventueel wat spicy chili-olie.