Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 25 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Chinese pannenkoek: jianbing met ei, hoisin en knapperige wonton

Als je dacht dat dat Nederland het pannenkoekenland is, ben je nog nooit in China geweest. Daar serveren ze tijdens het ontbijt hartige crêpes met ei, hoisin en knapperige wonton: Jiangbing. Dat wil je toch?

Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 8 stuks
  • 450 gram tarwebloem
  • 2 theelepels five spice
  • 2 theelepels zout
  • 500 ml water
  • 8 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 8 wontonvelletjes
  • 8 eetlepels sesamzaad
  • 8 eetlepels hoisinsaus
  • 1 bos bosui, fijngesneden
  • 1 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 bos koriander, fijngesneden
  • Crispy chili-olie
Beoordeling
3.4 / 5 sterren. 11 x beoordeeld.

Jianbing is een échte streetfoodklassieker in China. Iedere ochtend beginnen miljoenen mensen hun dag met dit lekkere Chinese pannenkoekenrecept. Op zo’n beetje iedere hoek van de straat wordt het gerecht verkocht in verschillende variaties.

Je vindt ze gevuld met lap cheung (Chinese worst), pekingeend, tofu of varkensvlees. Deze variant houden we lekker vega. We vinden de jianbing van zichzelf namelijk al zo lekker dat de knapperige pannenkoek wat ons betreft geen extra vulling nodig heeft.

jianbing
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Chinees pannenkoekenrecept: jianbing

  1. Meng de bloem, 2 theelepels five spice en 2 theelepels keukenzout door elkaar.
  2. Schenk al roerend beetje bij beetje het water bij het bloemmengsel. Hierdoor voorkom je klontjes. Zet opzij voor later.
  3. Laat in een steelpannetje een laag zonnebloemolie flink heet worden.
  4. Frituur de wontonvelletjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  5. Snijd de ijsbergsla, koriander en bosui ragfijn en zet opzij voor later.
  6. Laat een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag redelijk heet worden. Schep een flinke lepel van het beslag in de pan en verdeel gelijkmatig met een houten beslagverdeler.
  7. Zodra de bovenkant van de crêpe zo goed als droog is, breek je er een ei bovenop. Maak de dooier kapot en verdeel het ei gelijkmatig over de crêpe met de beslagverdeler.
  8. Bestrooi royaal met sesamzaad en bak tot het ei begint te stollen.
  9. Draai de crêpe om. Besmeer vervolgens de kant die nu boven ligt met 1 eetlepel hoisinsaus en verdeel gelijkmatig.
  10. Leg wat ijsbergsla, koriander, bosui en een gefrituurd wontonvelletje op elkaar gestapeld in een strook op de crêpe. Voeg crispy chili-olie naar smaak toe.
  11. Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de crêpe in de lengte op. Snijd in tweeën en serveer direct.
jianbing
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Chinese recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.