Culy Homemade: Japanse spinazie met miso en sesam
Laat het maar aan de Japanse keuken over om iets héél bijzonders te maken van een simpele portie spinazie. Deze Japanse spinazie met miso en sesamsaus (Goma Miso Ae, in vloeiend Japans…) is superlekker met wat rijst en een stukje gebakken vis. Maar hij doet het bijvoorbeeld ook goed in een sushibowl of poké bowl.
Voor dit recept heb je een vijzel nodig om de sesam in te malen. Dat vormt de basis van de miso-sesamsaus voor de spinazie.
Japanse spinazie met miso en sesam
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een vijzel en maal ze fijn, maar zorg dat er nog een paar hele sesamzaadjes tussenzitten voor de textuur.
Meng de sesamzaadjes met de miso, mirin en sojasaus en zet opzij.
Blancheer de spinazie ongeveer een minuut in gezouten kokend water, schep uit het water en spoel af onder de koude kraan. Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en snijd de spinazie daarna in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Hussel ze door de saus (dat gaat heel handig met eetstokjes) en dien op.
Je kunt de Japanse spinazie zowel warm als koud eten.