Japanse sando met portobello steak en koolsalade
Sando’s hebben de wereld in sneltreinvaart veroverd. Hoewel de variaties met varkensvlees en kip goddelijk zijn, missen we soms een volwaardige vegetarische variant. Deze sando met portobello steak biedt uitkomst!
De vlezige portobello is een perfecte vleesvervanger voor iedereen die zin heeft in een sando, maar een onsje minder vlees wil eten. Samen met de Japanse mayonaise en de okonomiyakisaus is dit een combinatie die regelrecht op ons favorietenlijsje terecht komt!
Bereidingswijze sando met portobello steak
- Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes. Voor extra knapperige kool kun de reepjes in ijswater leggen en daarna goed droogmaken.
- Meng de witte kool met de fijngehakte tijm. Zet opzij voor later.
- Verwijder het steeltje van de portobello en snijd de randjes van de hoed bij. De portobello moet zo egaal mogelijk zijn, zodat ‘ie gelijkmatig bakt.
- Zet drie bakjes klaar voor het paneren van de portobello. Doe in één bakje de bloem met wat peper en zout, in één bakje het losgeklopte ei en in het laatste bakje de panko.
- Haal de portobello door de bloem heen, daarna door het ei, dan door de panko, nog een keer door het ei en als laatste nog een keer door de panko. Zorg ervoor dat de portobello helemaal bedekt is met de panko.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een passende pan en laat goed heet worden. De portobello moet in een plas van olie liggen.
- Laat de portobello voorzichtig in de olie zakken en bak in 6 minuten rondom goudbruin aan. Let erop dat de olie niet schreeuwend heet is; de portobello moet binnenin ook gaar worden.
- Laat de portobello uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi royaal met zout.
- Bestrijk twee sneetjes wit casinobrood met de japanse mayonaise en de okonomiyakisaus.
- Verdeel de koolsalade over het brood en leg daar de portobello op.
- Snijd de korstjes van de sando af en snijd daarna door de helft.
Meer Japanse gerechten:
- Ramen egg (eieren in sojasaus) voor bij Japanse noedelsoep
- Chirashi bowl (gezonde Japanse rijstbowl met vis)
- Italie meets Japan: Japanse minipizza met sushigember