Jamie Oliver’s goudgele kip met gesmoorde groenten & aardappelgratin
Dit heerlijke recept voor goudgele kip met gesmoorde groenten & aardappelgratin komt uit Jamie Oliver’s boek “Jamie in 15 Minuten”. Uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,95.
Let op: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, waterkoker met kokend water klaar, een ovengrill op de hoogste stand, een keukenmachine (met fijne snijplaat) op het aanrecht, een middelgrote pan met deksel op hoog vuur, een grote braadslede met hoge rand, op hoog vuur en een grote koekenpan, op matig hoog vuur.
Snijd de aardappelen in een keukenmachine, doe de schijfjes in de middelgrote pan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten en leg er de deksel op. Pel de uien, snijd ze in de keukenmachine in plakjes, doe ze met twee eetlepels olie in de braadslede, verkruimel er het bouillonblokje over en strooi er een snuf peper en zout over. Snipper er de salie bij, roer regelmatig, en giet er als het begint aan te koeken een scheutje water bij.
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier, hussel ze met peper en zout en de naaldjes rozemarijn door elkaar, vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van anderhalve centimeter. Leg ze met één eetlepel olie in de koekenpan, keer ze na drie tot vier minuten om en bak ze goudbruin en gaar. Laat de aardappelschijfjes in een vergiet uitlekken, doe ze bij de uien, roer ze goed door elkaar en spreid ze in een egale laag uit. Giet er de room bij, rasp er de Parmezaanse kaas over en zet de gratin boven in de oven onder de hete grill.
Snijd de preitjes in de lengte doormidden, spoel ze onder de koude kraan af en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze met één eetlepel olie in de lege pan op hoog vuur en roer regelmatig. Snijd de bacon in fijne blokjes, doe ze in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Roer de spinazie en de erwten door de preitjes, schep ze als de blaadjes spinazie geslonken en de erwten zacht zijn op een plank of bord en leg er de kip en bacon op. Serveer er de gratin bij.