Jalapeño poppers met Grana Padano en bacon
Wij zijn fan van borrelhapjes in de categorie ‘iets meer moeite, buitenproportionele beloning’. Deze jalapeño poppers met Grana Padano behoren daartoe. Het vullen van de pepers is even een klusje, verder doet de oven al het werk. Het resultaat zijn verslavend lekkere hapjes, heerlijk bij een koud biertje.
Grana Padano is die heerlijke Italiaanse kaas met zijn korrelige textuur. Haal zo’n blok kaas in huis en je kunt er ontzettend veel kanten mee uit. Door de risotto, op je pizza, bij je gnocchi… En dus ook in deze jalapeño poppers!
Tip: gebruik plastic handschoenen wanneer je de pepers aansnijdt en gaat vullen. Ja, echt. Wij deden het zonder en kunnen je verzekeren: tranende ogen en rode plekken in je gezicht zijn níét aangenaam.
Jalapeño poppers met Grana Padano en bacon
Bak de stukjes spek krokant en zet apart.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakplaat in met een laagje olie en zet apart.
Meng de Grana Padano, cream cheese, stukjes spek, bieslook, knoflook en een snuf zout en peper in een mengkom.
Halveer elke jalapeño en verwijder de zaadlijsten. Vul elke helft met het Grana Padano-mengsel.
Smelt de boter als je dat nog niet gedaan hebt en roer ‘m door de panko. Verdeel de panko gelijkmatig over de gevulde pepers. Schik ze op de bakplaat en bak 30 minuten.
Serveer de jalapeño poppers onmiddellijk.
Meer met Grana Padano?
- De ultieme kaaspizza met Grana Padano en paddenstoelen
- Rode wijn risotto met Grana Padano en spek
- Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo