Italiaanse conchiglie met tomaten en venkelsaus
Dit heerlijke recept voor Italiaanse conchiglie met venkel en tomatensaus vonden we op de fijne culinaire blog Carolinesblog. Conchiglie (letterlijk vertaald vanuit het Italiaans: schelpjes) nemen door de vorm perfect pastasaus op. Kun je deze pastasoort niet vinden? Andere pasta zoals kleine schelpjes of buisjes werkt ook prima.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de buitenste rokken en de harde kern van de venkel en was de knollen goed. Snijd ze in de lengterichting in plakken en kook ze in 7-8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de venkel 15 minuten in de oven tot de plakken goudbruin zijn.
Verwarm de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de knoflook zachtjes (pas op: laat het niet bruin worden, want anders wordt het bitter). Voeg de tomaten, citroenrasp en munt toe en laat alles op laag vuur zo’n 25 minuten sudderen.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente gaar. Laat even uitlekken in een vergiet.
Snijd de geroosterde venkel in kleine stukjes en roer door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pastaschelpjes bij de saus en schep goed door. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer meteen.