Culy Homemade: Italiaans stoofpotje met witte bonen en ‘nduja
Dit Italiaanse stoofpotje met ‘nduja en witte bonen is nóg lekkerder in gezelschap van een schep polenta. Aan die laatste voeg je dan weer – met goedkeurend oog van de Italianen – wat versgeraspte Parmezaanse kaas toe.
Hoewel ‘nduja tegenwoordig gewoon in de supermarkt ligt (of bij Italiaanse winkeltjes), kan het natuurlijk altijd voorvallen dat je deze smeerbare worst niet kunt vinden. In dat geval zou je kunnen opteren voor fijn gehakte stukjes chorizo. Of je dan nog van een Italiaans stoofpotje kunt spreken is maar de vraag, maar lekker is het hoe dan ook.
Italiaans stoofpotje met ‘nduja en witte bonen
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote stoofpan op medium vuur. Fruit de ui en de knoflook aan tot de ui glazig is. Voeg de blokjes aubergine, courgette en zoete aardappel toe en roer goed. Bak ongeveer drie minuten.
Voeg daarna de inhoud van de blikken tomaat toe aan de pan. Vul één blik met water en voeg dat ook toe aan de pan.
Voeg daarna de ‘nduja, citroenrasp, nootmuskaat, gerookte paprika, de gedroogde oregano en de laurierblaadjes toe en roer goed. Laat op een laag vuur een uurtje stoven tot alle ingrediënten mals zijn.
Kook ondertussen de polenta volgens de verpakking. Voeg de boter en de parmezaan toe en roer goed.
Roer tot slot de bonen door het stoofpotje en schep in borden. Serveer het Italiaans stoofpotje met de polenta en met wat blaadjes verse oregano.
Meer stoofpotjes?
- Makkelijke kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met buikspek en kimchi)
- Vega(n) stoofpot met groenten, aardappels en linzen
- Stoofpotje van buikspek, spekblokjes & paddenstoelen met room, cider & peterselie