Culy Homemade: inktvis met ‘nduja aioli
Deze inktvis met ‘nduja-aioli zou zo op de kaart van een hippe wijnbar kunnen staan. En zo smaakt ‘ie dan ook het beste: met een fris glas witte (natuur) wijn!
Voor de inktvistubes moet je even naar de viswinkel snellen. Vraag in dat geval meteen of ze de tubes al voor je schoonmaken, dit bespaart je weer wat werk. ‘Nduja vind je tegenwoordig in de grotere vestigingen van de Albert Heijn, bij Crisp of bij (Italiaanse) speciaalzaken (vaak in een potje).
Inktvis met ‘nduja aioli
Maak de ‘nduja aioli door alle ingrediënten door elkaar te roeren in een kommetje.
Neem er twee bordjes bij en verdeel de ‘nduja aïoli over de borden. Spreid uit met de bolle kant van een eetlepel.
Verhit een laagje olie op een pan op heet vuur. Schroei de inktvistubes kort tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Kruid af met een flinke snuf peper van de molen. Schep de inktvissen zodra ze gaar zijn op een snijplank en snijd in mooie ringen.
Schik deze bovenop de aioli en rasp er de citroenschil over. Maak af met een snuf paprikapoeder en de verse basilicumblaadjes. Serveer met brood.
Meer met inktvis?
- Culy Homemade: toffe salade met inktvis, venkel en sumak
- Culy Homemade: Thaise rode curry met inktvis en pinda’s
- Alles over inktvis (+ onze favoriete recepten!)