Culy Homemade: Indiase rösti met appel-kokoschutney
Deze Indiase rösti zal je huis doen geuren naar een broeierige dag in India. Op een heel prettige manier welteverstaan: je krijgt er namelijk onmiddellijk trek van. De combinatie van zoete en gewone aardappel met karwij, kardemom en kerrie geven deze rösti een twist die je nooit meer uit je hoofd kunt krijgen. Erbij een kick-ass appel-kokoschutney voor de frisse balans.
Dat is serieus genieten.
Indiase rösti met appelkokoschutney
Meng de geraspte aardappels met het citroensap. Leg de geraspte aardappels op een schone theedoek in een vergiet of zeef. Vouw dicht. Laat uitlekken voor ongeveer 15 minuten met daarop een zwaar item zoals een pan.
Begin ondertussen met de chutney. Laat de boter smelten in een steelpan en voeg de rode uien toe. Bak 5 minuten op rustig vuur en roer soms om. Voeg de appel en het citroensap toe. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste de kokos en munt toe. Proef af op peper en zout.
Wring de theedoek uit met het aardappelmengsel erin en doe in een kom. Meng het aardappelrasp met de eieren, mais, bosui, kerrie en de sambal naar smaak. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en vijzel of hak deze samen fijn met het karwijzaad en knoflook in een vijzel of hakmolen. Proef af op zout.
Zet een goede koekenpan op het vuur met daarin een flinke scheut olijfolie. Verdeel het aardappelmengsel over de bodem van de pan.
Bak eerst de ene kant op middelhoog vuur ongeveer 7-9 minuten. Draai hem om (kan met een bord) en bak nog eens 7-9 minuten. De bedoeling is dat de buitenkant lichtbruin en krokant is en de binnenkant nog een beetje zacht. Serveer de Indiase rösti samen met de chutney.
Tip: je kunt de Indiase rösti ook in de oven klaarmaken, Bak hier dan eerst aan 1 kant lichtbruin, draai om en zet in de oven.
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!