Culy Homemade: vegetarische Indiase pompoencurry
Recepten voor curry’s kunnen nog wel eens afschrikken vanwege van hun ellenlange lijst aan ingrediënten. Bij deze vegetarische Indiase pompoencurry beloven we dat dat reuze meevalt. Bovendien zet ‘t één van onze favoriete specerijen in de kijker: karwijzaad. Die zorgt voor een aangename warmte.
En zoals dat gaat met curry’s is ook deze pompoencurry ‘t lekkerst met rijst of naan(brood). En wist je dat je dat laatste heel makkelijk zelf kunt maken, met slechts een aantal ingrediënten? Doe dit en je imponeert de hele tafel, dat weten wij wel zeker.
Culy Basics: zelf naanbrood bakken (een handig en snel basisrecept)
Indiase pompoencurry met karwijzaad
- Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg ook de kurkuma toe aan het kookwater. Kook hierin de pompoenblokjes gaar en giet ze af. Zet apart.
- Verwarm de kokosolie op medium vuur en bak de knoflook en de ui tot de uien glazig zijn.
- Voeg peper, karwijzaad, korianderzaad en kerrie toe en roer goed. Bak nog een minuutje. Voeg de gekookte pompoen, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en roer nogmaals. Laat de pompoencurry inkoken tot hij de gewenste dikte heeft, dit duurt ongeveer een kwartiertje. Roer er dan de kikkererwten door.
- Werk de pompoencurry af met zout en peper en serveer met korianderblaadjes. Lekker met naan, rijst of papadums!
6 x minder bekende gerechten uit de Indiase keuken (maar oh zo lekker…)
Meer uit de Indiase keuken?
- Aloo Tikki (Indiase aardappelburgertjes) voor bij de borrel
- Culy Homemade: Indiase biryani met zoete aardappel en getoaste amandel
- Culy Homemade: Indiase baingan bharta (goddelijke puree van rokerige aubergines)