Culy Homemade: Indiaas geïnspireerde eiercurry
Klaar voor een smaakbom? Deze Indiase curry met eieren bevat flink wat pit en is lekker hartig. Dat die smaken de ideale compagnon vormen voor hardgekookte eitjes, lijkt ons nogal wiedes. Lekker met wat rijst, naan of – nog beter – paratha.
Voor deze Indiase curry worden de eieren gefrituurd in een laagje olie. Dat lees je goed: eerst koken en dan een goudbruin, knapperig korstje geven dus. Of dit van grote meerwaarde is? Het antwoord is ja. Maar hou je nou écht niet van frituren, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de eieren alleen te koken.
Indiase curry met eieren
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten. Spoel daarna af met koud stromend water en pel de eieren.
Verwarm 8 eetlepels plantaardige olie in een pan en frituur daarin zowel de aardappelstukjes als de eieren, tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Schep de eieren en de aardappelstukjes uit de pan en zet apart.
Neem je blender erbij (of ga te werk met je vijzel) en blend de uien samen met de pepers, de knoflook, de gember en de tomaten tot een pasta.
Gebruik de pan waarin je eerder de eieren hebt gebakken om het koriander- en komijnzaad, de garam masala, de kurkuma en de gemalen chili aan te fruiten tot de aroma’s vrijkomen. Voeg daarna de inhoud van je blender toe en roer alles door elkaar. Draai het vuur lager en laat alles gedurende een paar minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk en de tomatenpuree toe. Proef en voeg naar smaak extra zout en wat suiker toe.
Voeg de aardappelstukjes en de eieren toe aan de pan en roer alles goed door. Laat nog 5 minuten pruttelen. Maak de eiercurry af met verse koriander en serveer met paratha’s of rijst.